Wil jij ook graag meespelen? Durf jij nee te zeggen? Weet jij wat je kan zeggen tegen andere kinderen? Wil je beter over jezelf denken of relaxter reageren in nieuwe situaties? Speciaal voor de groep kinderen van 8 tot 12 jaar bieden wij de weerbaarheidstraining ‘Superkids’ aan.

De ‘Superkids’ training geeft je inzicht om in eigen kracht weerbaar en sociaal te handelen. Je leert jezelf beter kennen, leert omgaan om weerbaar te zijn en sociale contacten te maken met andere kinderen. Tijdens de training leer je hoe je zelf een nieuwe start kunt maken en anders naar dingen kan kijken. Door anders te kijken, ga je het ook op een andere manier beleven en daardoor ben je in staat om nieuwe uitdagingen aan te kunnen.

Dit ga jij leren:
Wie ben ik
; ik kan goed…, ik vind het lastig om…, ik ben belangrijk, ik ben trots op mijzelf!
Hoe kom ik over; houding, aankijken en stem.
Ik kan omgaan met emoties: emoties herkennen, handig reageren.
Ik denk positief: gedachten veranderen, relativeren.
Ik zorg voor ontspanning: ademhaling, eigen chillplan.
Sociale vaardigheden; ik maak een praatje, ik speel samen met kinderen, ik heb respect voor anderen, ik ben goed zoals ik ben.
Opkomen voor jezelf; ik mag nee-zeggen, ik vraag om hulp, ik ben sterk, ik zorg voor mezelf, ik vertrouw op mijn eigen gevoel, ik kom op voor mezelf.
Omgaan met kritiek; ik geef kritiek en ik reageer op kritiek, ik leer ook van moeilijke dingen, ik los mijn problemen op.
Grenzen aangeven; ik reageer op pesten en plagen, ik kies mijn eigen weg,
Situaties handig aanpakken; ik heb inzicht in mijn eigen handelen, ik zet door.

Voor ouders
Als kinderen zichzelf beter kennen en dit soort keuzes bewuster kunnen maken, hebben ze een sterke basis voor hun verdere ontwikkeling. Je  kind leert zijn eigen grenzen en die van anderen kennen en respecteren. Het kind leert zijn eigen talenten en kwaliteiten beter kennen en gebruiken, waardoor het zelfvertrouwen en eigenwaarde toenemen.


Thuis ga je ermee verder

De kinderen en ouders werken met een eigen begeleidend werkboek vol met belangrijke informatie en handige tips. Na iedere bijeenkomst wordt er een thuisopdracht meegegeven. Door deze thuisopdrachten leren de kinderen en ouders de nieuwe vaardigheden ook in een andere situatie en omgeving toe te passen. Ouders ontvangen wekelijks een ouderbrief zodat zij precies weten wat er besproken is en thuis nieuw geleerde vaardigheden en gedrag kunnen stimuleren.

‘Superkids’
De ‘Superkids’ weerbaarheidstraining is ook een multi-sensorische training. De training is gebaseerd op de methode ‘Ho, tot hier en niet verder…! van Jooske Kool en bestaat uit acht kinder-bijeenkomsten en twee ouder(cursus) bijeenkomsten. Door de grote diversiteit in dynamische oefeningen en (creatieve) werkvormen, wordt een verbinding gemaakt tussen hoofd, hart en handen.
Voor de ontwikkeling van het kind is het van belang hoe je als ouders  je kind benadert, daarom worden ook de ouders betrokken in de training om samen met zijn/haar kind te werken.

Jonger dan 8 jaar?
Is je kind jonger dan 8 jaar en heb je toch behoefte aan informatie en handvatten om je kind weerbaarder te zien groeien? Dan kan je eenmalig of een individueel traject kind-oudercoaching inzetten.

Wat: Groepstraining ‘Superkids’ weerbaarheid en zelfvertrouwen.
Voor wie: Voor basisschoolkinderen van groep 5 t/m 8 en hun ouders.
Aantal: 6-8 kinderen  (8-9 jaar en 10-12 jaar).
Locatie: In Bussum en in Eemnes/Laren.
Frequentie: Kindertraining 8 x 1 uur en oudercursussen 2 x 2 uur.
Tijd: 16.00-17.00 (8-9 jaar) en 17.00-18.00 10-12 jaar.  Oudercursus van 19.30-21.30 uur.
Trainingsdata: Start in oktober week 40, 2019.
Kosten: €295,- inclusief 21% BTW, werkboek voor kind en ouder.

Aanmelden: info@praktijkkidsconnect.nl of bel met Marloes 06-29337082