Deze training is bestemd voor alle groep 8-ers van de basisschool die meer willen weten wat er allemaal op de middelbare school gebeurd. Wat betekent de overstap naar de ‘grote’ school? Wie zitten er straks in mijn klas? Waarom moet ik voor elk ander vak naar een ander lokaal? Of ik vind het zo eng dat ik er buikpijn van krijg.

Je gaat in een groep van maximaal 8 kinderen met elkaar in gesprek, we doen oefeningen met de groep of individueel en je ontdekt van alles over de middelbare school. Denk maar aan je te volle rugtas, kledingstijl, lichaamshouding, lichaamsverzorging, gezonde voeding, roken & alcohol, spijbelen, plagen & pesten, lestijden, leraren, huiswerk, internet/sociale media, vrienden maken en chillen. Ook hebben we het over wie jij bent en hoe jij wilt zijn.

De training geeft je inzicht om jezelf beter te leren kennen en leert omgaan met het leven op de middelbare school.  Door alvast ervaringen op te doen ga je het ook op een andere manier beleven en daardoor ben je in staat om makkelijker nieuwe uitdagingen aan te kunnen.

Voor ouders
Als kinderen zichzelf beter kennen en dit soort keuzes bewuster kunnen maken, hebben ze een sterke basis voor hun verdere ontwikkeling. Je  kind leert zijn eigen grenzen en die van anderen kennen en respecteren. Het kind leert zijn eigen talenten en kwaliteiten beter kennen en gebruiken, waardoor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde toenemen.

Thuis ga je ermee verder
De kinderen werken met een eigen begeleidend werkboek vol met belangrijke informatie en handige tips. Na iedere bijeenkomst wordt er een thuisopdracht meegegeven. Door deze thuisopdrachten leren de kinderen en ouders de nieuwe vaardigheden ook in een andere situatie en omgeving toe te passen.

Ouders ontvangen wekelijks een ouderbrief zodat zij precies weten wat er besproken is en thuis nieuw geleerde vaardigheden en gedrag kunnen stimuleren.

‘Relaxed naar de brugklas’
De ‘Relaxed naar de brugklas’ training is ook een multi-sensorische training. Door de grote diversiteit in dynamische oefeningen en (creatieve) werkvormen, wordt een verbinding gemaakt tussen hoofd, hart en handen.
Voor de ontwikkeling van het kind is het van belang hoe je als ouders  je kind benadert, daarom worden ook de ouders betrokken in de training om samen met zijn/haar kind te werken.

Voor school
Deze training kan ook op school in de klas als een ‘lesuur’ aangeboden worden.  Voor meer informatie over kosten, materiaal, lesinhoud, tijden en samenwerking kunt u vrijblijvend een email sturen.

 Wat: Groepstraining ‘Relaxed naar de brugklas’
Voor wie: Voor basisschoolkinderen van groep 8
Aantal: 6-8 kinderen
Locatie: Volgt nog
Frequentie: Kindertraining 7 x 1 uur
Tijd: Tijdens schooltijd of buiten schooltijd
Trainingsdata: Februari en april
Kosten: €155,00 inclusief 21% BTW, werkboek voor kind

Aanmelden: Via onderstaand contactformulier, info@praktijkkidsconnect.nl of bel met Marloes 0629337082