24-7-2018

Het is maandagavond en ik zit lekker achter mijn laptop, in de tuin op mijn lekkere loungebank een deel van mijn inspiratie op papier te zetten. Ja, ik voel zoveel inspiratie, ideeën en enthousiasme voor Kids Connect. Een praktijk voor kinderen, tieners, ouders en professionals om via training en coaching meer in verbinding met zichzelf en met elkaar te komen.
Ik kijk naar mijn laptop maar droom eventjes weg. Waar zal ik eens gaan beginnen…… Al super leuke opdrachten gedaan, opdrachten in proces en ik heb een mooi vooruitzicht. Eigen website gebouwd waar ik zo nu en dan toch weer het een en ander aanpas. Net terug van een gezellige en mooie vakantie met mijn gezin en een lekkere drive te pakken voor Kids Connect. En dan dwaal ik weer af naar de bijzondere momenten vandaag met mijn boys. Met de bakfiets naar tante Juus. Zo dat zijn lieve avonturiers die ieder op hun eigen manier de wereld ontdekken. I love them!
Ja, dan ga ik maar eens mindmappen in mijn hoofd…..ik heb voor deze blog nu een keuze gemaakt omdat ik trots ben wat ik samen met mijn gezin, familie, kinderen, ouders en professionals heb mogen bereiken. Een proces waarin ik hen heb zien groeien tot mooie mensen die meer in verbinding staan met zichzelf en omgeving, maar ook mezelf. Mezelf als moeder, pedagoog en ook zeker als ondernemer. Wauw wat een prachtige maar soms ook een pittige bezigheid zo bij elkaar. Ik als hooggevoelige vrouw, moeder en pedagoog bemerk dan zeker een gevoel van trots. Heel voorzichtig want ik blijf een perfectionist, maar het gevoel is er.
Ik had een jaar geleden niet durven dromen waar ik nu sta. Dat was het moment waarop ik besloot nu echt serieus en definitief om Kids Connect op te gaan zetten. Ik verlaat de onzekerheden of ik wel kan ondernemen en ben mijn hart en intuïtie gaan volgen. Een stap die ik niet zomaar nam. Ik zag beren op de weg en zat vast in mijn eigen durven en kunnen als ondernemer. Als pedagoog niet getwijfeld maar het ondernemerschap is een ander vak voor mij. Ondernemen vraagt lef, kenbaar maken waar ik voor sta, wat ik de wereld te bieden heb en te kiezen waar ik mijn enthousiasme in kwijt kan. Dat is best spannend, oude patronen doorbreken, risico’s nemen en vertrouwen op mijn eigen intuïtie en mezelf.
Maar ik wilde groeien, ik voelde dat ik zoveel in mij had. Mijn ambities, talenten, kennis en ervaring delen. Waarin ik mijn moederschap en mijn werk kan combineren zoals ik dat graag zou willen. Daarom heb ik de beren op de weg aan de kant gezet, ben ik een half jaar gaan onderzoeken en schrijven om een bedrijfsplan op te zetten en in januari naar de Kamer van Koophandel geweest om Praktijk Kids Connect in te schrijven. Wauw wat ben ik daar super trots op.
Ik heb al super leuke opdrachten mogen uitvoeren en in de planning gezet, het ondernemerschap ontdekt, balans in mijn werk gevonden, mijn twee avonturiers opvoeden en meedenken met mijn man die lekker aan het verbouwen is in huis. ‘Ik ben niet druk maar lekker bezig’ zeg ik dan.
Mijn uitdaging voor het komende half jaar is het online ondernemerschap. Uiteraard ook mijn eigen moederschap. Ik wil blogs schrijven over opvoedthema’s waar je als ouder en kind-professional geïnspireerd kan raken om met je eigen krachten je wereld een stukje mooier te maken. Ook over hoe het achter de schermen gaat. Regelmatig krijg ik de vraag van bekenden of onbekenden wat ik nou precies allemaal doe. Hoe gaat training en coaching in zijn werk maar ook met wat voor opvoedkundige onderwerpen ik bezig ben. Het eerst volgende blog gaat over weerbaarheid en zelfvertrouwen met tips en tools.
Tot snel!
Wil jij je inspiratie delen naar aanleiding van deze blog? Dan zie ik dat graag tegemoet!
Lieve groetjes,
Marloes