‘Ik kan toch nooit wat! Dat gaat fout!’
Durf je geen antwoord te geven op de vraag van de meester? Dat het niet lukt om een toets te maken of een presentatie te houden? Of dat je denkt dat je niet kan voetballen?  Dat die ene tekening stom is? Bang wat anderen ervan vinden? Trek je je dan terug, bijt je nagels, krijg je buikpijn, ben je juist heel snel boos of doe je veel te hard je best? Slecht slapen omdat je maar blijft piekeren?

Dan is deze training de uitkomst om positiever over jezelf te leren denken! Want ook jij kan het leren om beter over jezelf te denken. De gedachten, ervaring en gevoelens die jij hebt, daar kan je aan werken. Je gaat met je gedachten oefenen door middel van ontspanning en opdrachten.

De ‘Ik kan het!’ training geeft je inzicht om beter over je eigen kunnen te denken. Je leert jezelf beter kennen, leert omgaan met je gedachten en gevoelens. Tijdens de training leer je hoe je zelf een nieuwe start kunt maken en anders naar dingen kan kijken. Door anders te kijken ga je het ook op een andere manier beleven en daardoor ben je in staat om nieuwe uitdagingen aan te kunnen.

Dit ga jij leren:
Welke kwaliteiten jij hebt;
ik kan heel goed, ik ben…, ik wil…
Vaardigheden toepassen om vervelende situaties op te lossen;
ik heb inzicht in mijn eigen handelen, ik zet door.
Hoe jij over komt;
 houding, aankijken en stem.
Omgaan met emoties: emoties herkennen, handig reageren.
Negatieve gedachten omzetten naar helpende en positieve gedachten.
Omgaan met kritiek: ik geef kritiek en ik reageer op kritiek, ik leer ook van moeilijke dingen, ik los mijn problemen op.
Leren ontspannen en jezelf rustig krijgen als je je niet fijn voelt.

Voor ouders
Als kinderen zichzelf beter kennen en dit soort keuzes bewuster kunnen maken, hebben ze een sterke basis voor hun verdere ontwikkeling. Je  kind leert zijn eigen grenzen en die van anderen kennen en respecteren. Het kind leert zijn eigen talenten en kwaliteiten beter kennen en gebruiken, waardoor het zelfvertrouwen en  eigenwaarde toenemen.

Thuis ga je ermee verder
De kinderen en ouders werken met een eigen begeleidend werkboek vol met belangrijke informatie en handige tips. Na iedere bijeenkomst wordt er een thuisopdracht meegegeven. Door deze thuisopdrachten leren de kinderen en ouders de nieuwe vaardigheden ook in een andere situatie en omgeving toe te passen. Ouders ontvangen wekelijks een ouderbrief zodat zij precies weten wat er besproken is en thuis nieuw geleerde vaardigheden en gedrag kunnen stimuleren.

‘Ik kan het!’ training
De ‘Ik kan het! ‘faalangsttraining is ook een multi-sensorische training. De training bestaat uit 7 kinder-bijeenkomsten en 1 ouder(cursus) bijeenkomst. Door de grote diversiteit in dynamische oefeningen en (creatieve) werkvormen, wordt een verbinding gemaakt tussen hoofd, hart en handen.
Voor de ontwikkeling van het kind is het van belang hoe je als ouders  je kind benadert, daarom worden ook de ouders betrokken in de training om samen met zijn/haar kind te werken.

Jonger dan 8 jaar?
Is je kind jonger dan 8 jaar en heb je toch behoefte aan informatie en handvatten om je kind weerbaarder te zien groeien? Dan kan je eenmalig of een individueel traject kind-oudercoaching inzetten.

 

Wat: Groepstraining ‘Ik kan het!’ over omgaan met je faalangst.
Voor wie: Voor basisschoolkinderen van groep 5 t/m 8 en hun ouders.
Aantal: 6-8 kinderen  (8-10 jaar en 11-13 jaar).
Locatie: Volgt
Frequentie: Kindertraining 7x 1,5 uur en oudercursus 1,5 uur
Tijd: Kindertraining; tijdens schooltijd of buiten schooltijd. Oudercursus van 19.30-21.00 uur
Trainingsdata: November 2018, Januari 2019
Kosten: €245,- inclusief 21% BTW, werkboek voor kind en ouder

Aanmelden: info@praktijkkidsconnect.nl of bel met Marloes 0629337082

Voor contact of voor meer informatie klik hier.